ZÖLD VÁGÁNY MÉRNÖKI IRODA


GREEN TRACK®

A GREEN TRACK rendszer® egy üvegszál erősítésű műanyag gyűjtőtálca és a hozzá csatlakozó elvezető csőrendszer.
Tovább >


SZAKÉRTÉS, TANÁCSADÁS

A műszaki szakértői munkát különböző szervezetek felkérése elvégezzük.
Tovább >


ZSUZSANNA VENDÉGHÁZ

A vendégház Balatonkenesén található, család és bababarát, kiválóan alkalmas párok, gyermekes családok részére.
Tovább >Szakértés, tanácsadás

IGAZSÁGÜGYI SZAKÉRTÉS

Az igazságügyi szakértői munka a kirendelő hatóságok (bíróság, törvényszék, ügyészség, rendőrség, stb.) határozatával, végzésével kezdhető meg, tehát ezeken a szervezeteken keresztül végezhető. Az igazságügyi szakértés az igazságügyi szakértői névjegyzékbe történő felvételt követően és az Igazságügyi Szakértői Kamarai tagság megléte mellett végezhető. A fentiek birtokában készített több igazságügyi szakértői vélemény segítette, illetve segíti a kirendelő hatóságok munkáját az ország területén.

MŰSZAKI SZAKÉRTÉS

A műszaki szakértői munkát különböző szervezetek (vállalatok, vállalkozások, magánszemélyek, oktatási intézmények, tudományos műhelyek, stb.) felkérése végezzük. A szakértés a Mérnöki Kamarai névjegyzékbe történő felvételt követően és a Mérnöki Kamarai tagság megléte mellett végezhető. A fentiek birtokában készített szakértői vélemények segítik a legkülönbözőbb problémák megoldását (vasúti szerkezetek, tervezés, kivitelezés, technológiák, útmutatók, projektek) és a vasútépítési és fenntartási munkát az ország területén.

Az elvégzett munkák az egyes szakmai területeket figyelembe véve a következők:

-A vágányok teljes körű pályafelügyelete, vágánydiagnosztika, vágányépítés,     vágánybontás, vágányok fenntartása, beruházási munkák szervezése, lebonyolítása.

-Vágányok melletti létesítmények és berendezések (oldalrakodók, peronszegélyek, kocsivontatók, lefejtő- és töltő berendezések, stb.) tervezése, építése, bontása.

-Acél- és vasbeton szerkezetű hidak, műtárgyak tervezése, kivitelezése.

-Mélyépítési (alapozási, geotechnikai) feladatok kidolgozása.

-Vasúti környezetvédelmi berendezések tervezése, létesítése és kapcsolódó tanácsadás (GREEN TRACK rendszer®, GREEN BRIDGE rendszer, olajfogó vágánypaplan, olajtisztító berendezések, környezetvédelmi megfigyelő kutak, zajterhelések, stb.).
-Vasúti pályafelügyeleti- és egyes diagnosztikai rendszer kialakításában, működési feltételeinek kidolgozásában közreműködés.

TANÁCSADÁS

A költséghatékonyság valamennyi vállalkozás lételeme, nem engedhető meg a magas általános és járulékos költséggel működő vállalkozás. Hogyan lehet megtakarításokat elérni a műszaki- és a humán erőforrások területén? Érzékelhető valamennyi megtakarítási forma vállalkozásánál? Segítünk a válaszok megadásában, a lehetőségek feltárásában.

A több évtizedes szakmai, vezetői tapasztalatra és a kapcsolati rendszerre alapozva segítünk a kritikus helyzetek kezelésében, illetve a kritikus helyzetek megoldásában, ami a műszaki terület mellett szervezetfejlesztés, munkabiztonság, HR területen is jelentkezhetnek.

KÉPZÉSI PROGRAMOK

A vasútépítés és vasúti pályafenntartás szakmai területeken a különféle munkakörök betöltésére szakmunkás, középfokú és felsőfokú képzettséget igénylő szakemberekre van szükség. Ezen munkakörök betöltéséhez nélkülözhetetlen képesítések megszerzéséhez tudunk teljes körű tanácsadással segíteni a munkavállalói és a munkaadói oldalnak egyaránt. Az alapképesítés megszerzését, a szintentartó, illetve ismétlődő oktatásokat célzó képzési programok kidolgozásával, képzési intézmények ajánlásával, felkészítő tanfolyamok szervezésével, szakmai tanterv, illetve tematika kidolgozásával, vizsgáztatással stb. tudjuk támogatni a vállalkozásokat működtető szakemberek tudásszintjének emelését.

MINŐSÉGBIZTOSÍTÁS

Vállalkozása rendelkezik általános minőségbiztosítással? Vállalkozása rendelkezik egyedi, vasútépítési és fenntartási szakmaspecifikus minőségirányítási rendszerrel? Segítünk a válaszok megadásában, a lehetőségek feltárásában. Segítünk a saját vasúti vállalati minőségirányítási rendszere kidolgozásában, auditálásában.

ÉRTÉKELEMZÉS

Beruházási munkák indítását megelőző értékelemzést a hazai gyakorlatban csak néhány vállalat végzi. Nemzetközi viszonylatban azonban a közepes (pl. ötven millió HUF feletti) nagyságú és finanszírozású beruházások esetében kötelezően el kell végezni az értékelemzést. Ezzel az elemzéssel jelentős megtakarítások érhetők el. Társaságunk segítséget tud adni az értékelemzések terén, tájékoztatással, képzéssel, konkrét feladat elvégzésében.

Zöld Vágány Mérnökiroda